Een modern sportcentrum voor iedereen!
Fitness

De letterlijke vertaling van het woord "Fitness" is fitheid. Veel mensen denken bij het woord Fitness aan zware krachttraining en grote spierbundels. Fitnesstraining kan echter afgestemd worden op alle aspecten van fitheid. Dit zijn kracht, snelheid, lenigheid en coördinatie. Specifiek voor fitnesstraining is dat je bewegingen uitvoert waarbij je weerstand ondervindt. Je kunt hierbij denken aan losse gewichtjes die je tegen de zwaartekracht in omhoog moet brengen, of aan apparatuur waarbij je de weerstand kunt instellen.

Er zijn ook vaak verschillende redenen om aan Fitness te doen, namelijk: figuurcorrectie, spierversteviging, verbeteren van uithoudingsvermogen en snelheid, krachtontwikkeling, houdingcorrectie en revalidatie. Afhankelijk van de reden waarom u Fitness wilt doen, maakt de trainer voor u een persoonlijk schema. Het feit dat de trainingsschema's voor iedereen persoonlijk kunnen worden gemaakt, maakt Fitness tot een activiteit die vrijwel voor iedereen geschikt is. Iedereen komt met het juiste schema aan zijn trekken. Met Fitness traint u de spiergroepen in uw lichaam. U kunt hierbij denken aan: benen, armen, schouders, buik en rug. De zwaarte van de training is afhankelijk van: de weerstand, het aantal herhalingen en het aantal series.

Fitness als krachttraining
Vele sporters gebruiken de Fitness-training als ondersteuning voor prestaties. Tennissers, voetballers en vele andere sporters trainen op een dusdanige wijze dat de voor hen belangrijke spiergroepen in een optimale conditie gebracht worden, om prestatieverhogend en minder blessuregevoelig hun favoriete sport te beoefenen.

De Fitness-apparatuur
FitsportLand Schiedam heeft de fitness-apparatuur van het merk Technogym. Technogym is uitgegroeid tot de grootste producent van Fitness-apparatuur in Europa en is hard op weg de grootste van de wereld te worden. De toestellen zijn ontwikkeld met medewerking van top-technici, fysiotherapeuten, inspanningsfysiologen, kinesiologen. Zij bepalen, samen met de mensen die er dagelijks in de praktijk mee werken de uiteindelijke vorm. Bovendien zijn de toestellen naast hun effectieve kwaliteit, ook nog heel mooi van vorm.

Let op: Voor de allereerste training altijd even een afspraak maken voor een proefles.

openingstijden
08.15 - 22.00 uur
08.15 - 14.00 uur
09.00 - 13.00 uur
Lesrooster
Maandag t/m vrijdag  

08.15 - 22.00 

(11.30-16.00 geen begeleiding)

Fitnesszaal           


Zaterdag  

08.15 - 14.00

(Geen begeleiding)

Fitnesszaal


Zondag  

09.00 - 13.00

(Geen begeleiding)

Fitnesszaal