Een modern sportcentrum voor iedereen!
Body Pump

WARNING! This will change the Shape of your Body!
Body Pump is een vernieuwend programma op het gebied van fitness. Wereldwijd wordt
Body Pump nu al bij meer dan 8000 clubs gegeven. In Nederland kun je voor Body Pump terecht bij meer dan 400 clubs.

Wat is Body Pump?
Body Pump kan het beste omschreven worden als fitness op muziek. Terwijl de oefeningen zorgen voor een veilige en effectieve training, zorgt de muziek voor plezier en motivatie. Daarom zijn bij Body Pump beiden niet van elkaar los te denken. Niet alleen heeft iedere spiergroep een eigen nummer, ieder stukje in de muziek hoort bij een bepaalde beweging op een bepaald tempo! Dit zorgt voor een heel nieuwe sensatie die uniek is voor Body Pump.

Een Body Pump workout bestaat uit een les van een uur. Tijdens de training komen alle spiergroepen uitgebreid aan bod. De meeste oefeningen worden uitgevoerd met een speciale stang: barbell genaamd. Het gewicht van de barbell kun je met behulp van schijven zelf bepalen. Dit is een groot voordeel van Body Pump: iedereen kan op zijn of haar eigen niveau trainen. Beginners en gevorderden kunnen dus naast elkaar meedoen. Naast de barbell wordt er gebruik gemaakt van een trainingsbankje waarop liggende oefeningen worden uitgevoerd. Er worden veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht. De training is dus gericht op spierversteviging, afslanken en behoud van spiermassa. Een enorme toename in spiermassa is dan ook niet te verwachten. De combinatie van een hoog energieverbruik en het verstevigen van spieren maakt het de ideale training om snel in "shape" te komen.

Voor wie is Body Pump?
Body Pump is voor iedereen geschikt. Het gewicht van de barbell kan immers van 1,8 tot meer dan 30 kg variëren. Het programma is bovendien geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Uit ervaring weten we dat mannen niet zo gecharmeerd zijn van pasjes. Bovendien hebben mannen vaak een ander trainingsdoel dat niet met aerobics bereikt kan worden. Het percentage mannen tijdens een Body Pump les ligt rond de 30%. Over de hele wereld veroorzaakt Body Pump een ware trainingsgolf. In Nieuw Zeeland wordt het al twaalf jaar met succes gegeven!

De kracht van Body Pump
Body Pump is ontwikkeld door Les Mills International, een Nieuw Zeelandse fitness-organisatie, die op het gebied van groepslessen enkele unieke uitgangspunten hanteert. Allereerst dienen de groepsworkouts eenvoudig te zijn, zodat "het denken" niet "het doen" in de weg staat. Ten tweede moet een fitness-programma precies bieden wat de deelnemer ervan verwacht. Of het nu om figuurverbetering, afslanken of conditieverbetering gaat.

De kracht van
Body Pump ligt dus in de eenvoud en het verwezenlijken van persoonlijke doelen.Body Pump® wordt uitsluitende gegeven bij erkende Body Pump clubs. Deze clubs beschikken over instructors die intensief getraind worden op het geven van veilige en verantwoorde Body Pump lessen.

openingstijden
08.15 - 22.00 uur
08.15 - 14.00 uur
09.00 - 13.00 uur
Lesrooster
Maandag  
19.30 - 20.30 Kleine zaal
   
Dinsdag  

20.30-21.30

Kleine zaal
   
Woensdag  
10.00 - 11.00 Kleine zaal
19.30 - 20.30 Grote zaal
   
Donderdag  
19.30 - 20.30 Grote zaal 
   
Vrijdag  
10.00 - 11.00 Grote zaal 
   
Zaterdag  
09.30 -10.30 Grote zaal